• Home
  • /
  • Camping och ställplatser
Camping och ställplatser

Camping och ställplatser

Avesta är en ideal plats för camping, centralt beläget med fantastisk natur och Dalälven slingrandes tätt intill. Med många bekväma camping och ställplatser runt om i kommunen blir resan behaglig. Här nedan skrivs de mest allmänt omtyckta camping och ställplatser.

En populär campingplats är Falkudden Camping lokaliserad i byn Näs öster om Avesta. Placerad invid Dalälven med badstrand och fiske samt paddelvatten. Kanoter och båtar hyrs ut. Campingen ger plats åt 35 husvagnar, husbilar och tält och dessutom 2 campingstugor med 4-6 bäddar.

Vill du snarare besöka världens största dalahäst så finns Dalahästens Camping där du kan spela golf, minigolf, åka slalom och gocart, äta på restaurang, hyra båt eller fiska i Dalälven. Gott om aktiviteter rättare sagt.

Ställplatser

Har du husbil finns det så klart bra med ställplatser. Hos 56:ans Café ca 200 m från stationshuset intill Dalälven på Stationsgatan 8 finns det plats för 30 husbilar. Platsen är öppen året om och kostar 75 kr. Varje ställplats har tillgång till elektricitet och toaletter finns.

 

 

 

 

Kloster är en annan ställplats stationerad nära Kuppdammen ca 20 km från Hedemora. Det är helt gratis och den är öppen året om. Det finns elektricitet, toaletter och dricksvatten.

Ännu en ställplats är Villa Solhem nära Falu gruva på Bruksallén 17. Priset ligger på 200 kr och 11 ställplatser finns tillgängliga varav 4 har elektricitet. Säsongen varar mellan maj-augusti och toaletter, tillgång till dusch och dricksvatten finns.

Back to Top